Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is er voor iedereen die een probleem of juist een doelstelling/ambities heeft met sport. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij advies, voorlichting en preventie voor ieder die wil gaan sporten, reeds in een sport actief is als hobby of (top)sport als beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt en begeleidt mensen die na ziekte of blessures weer willen sporten op het gewenste niveau. Ook begeleidt en adviseert de therapeut ervaren sporters die hun sport op hoog niveau (willen) beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie bijvoorbeeld sport (gerichte oefentherapie of training) wordt ingezet als onderdeel van de fysiotherapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel, schouder en elleboog. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten of spieren, maar kan ook bedoeld zijn om juist dat te trainen dat nog wel belastbaar is.

Paul heeft een zeer uitgebreide ervaring als sportfysiotherapeut, in veel takken van sport zoals voetbal, handbal en andere zaalsporten, honkbal, tennis, badminton, zwemmen, skien, hardlopen en krachtsporten. Hij werkt intensief samen met The Fitness Lounge in Berkel en Rodenrijs waar u aan de hand van door hem opgestelde trainingsprogramma’s uitstekend kunt werken aan het herstel of een beter functionerend bewegingsapparaat.

Sportfysiotherapie

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen? Neem contact met ons op!